Werknemer wil vooral mobiliteit en flexibiliteit

Onderzoeksbureau Peil.nl stelt op basis van hun onderzoek dat werknemers vooral communiceren via mobiele telefonie en via e-mail. Een trend die ook door telecom nieuws wordt gezien.

Tezamen zijn deze twee communicatiemiddelen goed voor 65% van de totale communicatie. De vaste telefoon verdwijnt langzaam uit het werkbeeld, terwijl de headset nog steeds in opmars is.

Flexibel is belangrijk
Eén van de redenen dat de vaste telefoon meer en meer verdwijnt, is uiteraard het gebrek aan flexibiliteit. Flexibiliteit die een smartphone, tablet of een pc (laptop) wel gemakkelijk kan bieden.

Ook internettelefonie zit in de lift: 33 procent noemt videobellen inmiddels een belangrijk voordeel, terwijl de mogelijkheid tot conference calling en het delen van het scherm ook gewaardeerd worden. Skype is nog altijd verreweg het meest gebruikte medium voor internetbellen (marktaandeel van 76%).

Headset vaker gebruikt

In lijn met de wens voor meer flexibiliteit, zien we dat de headset ook aan populariteit wint. Tegenwoordig zijn er genoeg headsets van hoge kwaliteit op de markt. 44% van de geïnterviewden verwacht in de toekomst een headset te zullen gaan gebruiken. De redenen spreken veelal voor zich: men wil de handen vrij houden en het is makkelijk of comfortabel.

Ontwikkeling vast naar mobiel
Lucas Wensing, oprichter van StartReady, een bedrijf gespecialiseerd in kennisuitwisseling, stelt: “Om geen desastreus tweede sms-effect te krijgen, moeten telefonieproviders adequaat reageren op de verschuiving van vast naar mobiel”, hiermee doelend op het grote effecten die de verschuiving van bellen naar sms had op de traditionele providers . Met Whatsapp (wereldwijd door een kleine miljard mensen gebruikt) zien we eenzelfde ontwikkeling. Want niet alleen kan er gratis gechat worden via deze app, maar er kan ook gratis gebeld worden. Het enige wat moet hebben is een internetabonnement. Je moet er dan natuurlijk wel voor zorgen dat je daarmee een beetje op de kosten let!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *