Een sim only abonnement is een abonnement zonder gsm zoals standaard is. De vertaling naar het Nederlands is “alleen simkaart”. Er wordt bij een sim only abonnement dus geen gsm geleverd. Als u een sim only besteld wordt alleen de simkaart geleverd. Niet iedereen heeft immers een nieuwe gsm nodig.

Het voordeel van een sim only

Een sim only abonnement is veel goedkoper dan een standaard gsm abonnement. De maandelijkse prijs kan zo laag worden gehouden omdat er geen gsm wordt geleverd. De kosten van de gsm zijn normaal gesproken onderdeel van het beltarief van het abonnement. De gsm is dan niet gratis maar u betaalt er maandelijks voor. Zonder levering van de gsm is het dus mogelijk dat er een korting wordt gegeven op de beltarieven. Er is een verschil tussen mobiele providers en de providers voor tv, internet en bellen. Deze zijn te vinden op allesin1vergelijken.eu.

Wanneer kiezen voor een sim only

Een sim only abonnement kan voor iedereen aantrekkelijk zijn maar een voorwaarde is wel dat u al een gsm hebt. De sim only kaart kunt u dan in uw gsm gebruiken. U kunt ook een los toestel kopen. Als u al een gsm hebt dan kunt u goedkoper bellen met een sim only dan met uw huidige abonnement. Als de contractperiode is afgelopen is het verstandig om over te stappen naar een sim only. U ontvangt dan meer belminuten voor hetzelfde tarief of u betaalt minder met hetzelfde aantal minuten.