Prepaid bellen betekent dat u vooraf betaald voor wat u belt. U koopt vooraf beltegoed waar u mee kunt bellen. De gesprekskosten worden van het beltegoed afgetrokken. De prepaid tarieven zijn echter duurder dan bij een standaard abonnement. Ook sms’jes die u verstuurd worden ook van het beltegoed afgeschreven. Is het beltegoed op? Dan kunt u het beltegoed simpel en eenvoudig opwaarderen zodat u weet kunt bellen.

Beltegoedkaarten
Er zijn beltegoed kaarten te koop van 10, 20 en 50 euro die u kunt gebruiken om het beltegoed op te waarderen. Per provider zijn deze bedragen verschillend. Kijk op de website van de provider welke beltegoedkaarten er verkrijgbaar zijn. Het is tegenwoordig ook mogelijk om het beltegoed op te waarderen via de website van de provider. U kunt er meestal betalen via iDeal en ontvangt u meteen de code om op te waarderen.

Prepaid telefoons
Als u voor een prepaid aanbieding of prepaid pakket kiest dan ontvangt u een simkaart en een prepaid telefoon. Deze telefoons zijn meestal simpel en kosten niet veel geld. Gaat het er u alleen om dat u bereikbaar bent en hoeft u er niet veel mee te bellen dan is een prepaid telefoon een uitstekende optie. Als u een nieuw en duurder model wilt dan moet u een los toestel kopen en apart de prepaid kaart.