Een prepaid simkaart, maar welke?

Prepaid simkaarten, ze zijn er in verschillende soorten en maten. Maar welke is voor mij het best? Prepaid simkaarten zijn één van de voordeligste manieren om te bellen, sms’en en te internetten. Hierdoor biedt vrijwel iedere telecomprovider goedkope prepaid simkaarten aan om klanten aan zich te binden. Een prepaid simkaart is inderdaad een erg goedkope manier om te sms’en, bellen en te internetten. Bij providers zoals Simyo en HollandsNieuwe kan je al een simkaart kopen voor maar €5,-. Hierbij komt dat je bij deze €5,- nog gratis beltegoed krijgt ook (Bij Simyo €7,50 en bij HollandsNieuwe zelfs €10,-). Voor vijf euro kan je dus voor 10 euro bellen bij het aankopen van een nieuwe prepaid. Toch is het slim om niet alleen maar naar de aanschafprijs te kijken. Denk ook aan zaken als: betrouwbaarheid en bel, sms, internet kosten.

Betrouwbaarheid van prepaid providers

De betrouwbaarheid van Nederlandse providers zit over het algemeen wel snor. Toch zijn er sommige mensen erg kritisch als het gaat om welk netwerk men gebruikt. In Nederland zijn er drie grote providers die een landelijk netwerk hebben. Dit zijn KPN, T-Mobile en Vodafone. KPN wordt van deze drie providers gezien als het beste en meest betrouwbare netwerk. KPN verkoopt zelf ook prepaid simkaarten voor een bedrag van €10,-, maar laat ik je een tip meegeven. Mocht je graag gebruik maken van het KPN netwerk schaf dan een prepaid kaart aan bij Simyo. Dit is een dochteronderneming van KPN en biedt dezelfde diensten aan voor een lagere prijs. Ditzelfde geldt voor HollandsNieuwe, deze maakt gebruik van het Vodafone netwerk. En ook Tele2 maakt gebruik van deze constructie. Zij maken namelijk gebruik van het T-Mobile netwerk.

Prijzen voor bellen, sms’en en mobiel internet vergelijken

De prijzen van prepaid simkaart providers verschillen nogal als het gaat om het mobiele telefoongebruik. Simyo en HollandsNieuwe kunnen worden gezien als twee prijsvechters in de markt. Zij bieden beiden bellen en sms’en aan voor maar 10 eurocent. Ook kan je bij beiden een dagpas kopen voor mobiel internet voor maar €1,- per dag. Je kan hiermee dan tot 20MB internetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *