De grootste netwerken van Nederland

Ben, KPN, Telfort, Simyo, T-Mobile, Hema Mobiel, Vodafone… Zomaar een greep uit het grote aantal mobiele providers dat Nederland rijk is. En dat grote aantal komt neer op meer dan 50 mobiele providers. Kiezen is daardoor misschien wat lastig. Veel mensen laten zich daarom adviseren door een verkoper in de winkel. Of ze gaan voor de goedkoopste aanbieder. Het heeft echter ook zin om in uw omgeving naar ervaringen van anderen te vragen. Zo krijgt u het meest onafhankelijke advies.

Dekking
Om het allemaal wat overzichtelijker te houden, zijn er in Nederland drie grote providers die hun eigen netwerk hebben: KPN, Vodafone en T-Mobile. Over het algemeen kunt u ervan uitgaan dat de landelijke dekking van deze providers minimaal 95 procent van Nederland beslaat. KPN heeft de grootste dekking, gevolgd door de Vodafone provider en T-Mobile. Om er zeker van te zijn dat u een goed bereik heeft in uw woonplaats, kunt u het beste in uw omgeving navraag doen naar ervaringen met mobiele providers.

Grote paraplu
De netwerken van KPN, Vodafone en T-Mobile fungeren als een soort grote paraplu waaronder de kleinere providers vallen. De kleinere providers worden ook wel MVNO’s genoemd: mobile virtual network operators. Een MVNO abonnement is meestal goedkoper dan een abonnement van KPN of T-Mobile. Dat komt doordat ze lagere kosten hebben en veelal alleen via internet opereren. Middels een MVNO belt u over het netwerk van een van de grote providers in Nederland:

Over het KPN netwerk belt u onder andere met een abonnement van Hi, Hema Mobile, Simyo, Telfort en Youfone.

  • Over het Vodafone netwerk belt u onder andere met een abonnement van Hollands Nieuwe en Sizz.
  • Over het T-Mobile netwerk belt u onder andere met een abonnement van Tele2, Ben en Simpel.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *